Een stuk gezelliger!


Nieuwsarchief


Categorieën

Vandaag :

♔ niets op de agenda

Knappe resultaten bij GP Zaanstad

17 Jeugdleden van SC Purmerender hebben deelgenomen aan het GP van Zaanstad.

Van onze verslaggever  ter plaatse, Frank van der Moolen, weer een verslag. (bedankt Frank!!)

 

Afgelopen zondag was alweer de derde GP van het seizoen. Deze keer in Zaandam, met weer veel deelnemers van onze schaakclub.

Hoogstgeplaatste speler was Dennis, aan tafel 2. Hij haalde met 3 punten een vijfde plek.

Tafel 3 was zo’n beetje van Purmerend, met Tim, Mirjam en Thijs. Deze keer won Tim van zijn zus, in een boeiende strijd die pas in tijdnood werd beslist. Mirjam werd uiteindelijk vierde met 4 punten. Tim werd tweede met 5 punten, dankzij een spannende zege in de laatste ronde. Maar Thijs versloeg ze allebei en won nog veel meer potjes, waardoor hij eerste werd. Uitstekende prestatie.

In groep 5 speelde Jari. Hij speelde een degelijk toernooi en met 4,5 punt leek hij een beker mee naar huis te gaan nemen. Maar zijn concurrent won opeens van de bovenste speler, zodat Jari helaas genoegen moest nemen met de vierde plek.

Na zijn poulewinst bij de vorige GP had Mart het nu veel moeilijker aan tafel 6. Met 1 overwinning werd hij laatste.

Aan tafel 7 speelden Bjorn en Robbin. Bjorn won het onderlinge partijtje. Hij ging als een speer naar de tweede plek, met 5 punten. Robbin haalde er 3 en werd vijfde.

Simon deed mee in groep 8. Hij won in de eerste en in de laatste ronde, maar daar tussenin wilde het niet lukken. Hij werd zevende met 2 punten. Volgende keer weer beter, Simon.

Aan tafel 9 deed Charlie mee. Vorige GP nog een beker gewonnen, nu was het toch weer moeilijker. Met 2 punten een zesde plek.

Maren speelde aan tafel 11. Dankzij een kleine eindsprint nog vijfde geworden met 3 punten.

Dan groep 12. Daarin speelden Tom en Marit. Tom won de onderlinge partij en was sowieso nauwelijks te stoppen. Hij haalde 6 punten en de eerste plaats. Al kreeg hij bij de prijsuitreiking eerst de verkeerde beker, maar gelukkig werd dat snel hersteld. Marit haalde 3 punten en werd zesde.

In groep 13 weer drie Purmerenders. Germain en Nathan scoorden allebei 3 punten, maar omdat Germain het onderlinge duel won, werd hij vierde en Nathan vijfde. Elke werd helaas laatste, maar haalde toch 1,5 punt. Gewoon doorgaan, dan komen de bekers echt wel.

Aan tafel 14 deed Gijs prima mee. Met 1,5 punt werd hij zevende. En Feline scoorde een mooie remise en was daar heel blij mee. Ze werd daarmee wel laatste, maar dat gaat snel beter worden.

Voor de volledige uitslagen zie: eindstand GP Zaanstad

Geslaagd en succesvol Rapidtoernooi Volendam

Het officiële NHSB Rapid kampioenschap was zoals elk jaar weer zeer gezellig.
En met een deelname van maar liefst 21 spelers van onze club ook zeer succesvol!

Het toernooi werd gewonnen door:

Miguöel Admiraal Kennemer Combinatie 6 2427

In de hoofdgroep werd ex-speler van SCP Danny de Ruiter knap tweede.
Yong Hoon de Rover en Ton van Nieuwkerk werden gedeeld derde.
Een knappe prestatie werd geleverd door Sven Damen. Hij werd met 5 uit 7 eerste in Groep D.
Vladimir Bartels pakte hier knap de derde plaats met een half puntje minder dan Sven.In groep E werd Kees Pruis tweede met 5 uit 7.
In Groep F won Sandro Gaeta met 6 uit 7 en daar werd Ton Huisman tweede met 5 uit 7.
In Groep G werd John Bond knap eerste met 6½ uit 7 en Peter Kniestedt tweede met 5½ uit 7.

Eervolle vermelding ook voor Marloes Rogge, die in haar eerste toernooi een mooie score haalde van 3½ uit 7. Ook Flora Gaeta-de Vries speelde mee en mocht de poedelprijs mee naar huis nemen. Ze vertelde dat ze het een leuke ervaring vond en veel geleerd heeft.
Na afloop kreeg iedereen een heerlijke gerookte makreel, zodat iedereen toch met een lekker gevoel naar huis ging. Voorzitter Kees Pruis bedankte na afloop voor de voortreffelijke organisatie en hoopte iedereen te mogen verwelkomen op het Tulpentoernooi, dat (zoals het er nu uitziet) zal worden gehouden op zaterdag 24 maart bij Spijkerman eten & drinken.

Alle uitslagen

Jeugdteam nadert top 10 bij KNSB team competitie

Ons  jeugdteam speelde al weer de 3e dag van het de KNSB team competitie Meester klasse C (tot en met 14 jaar) . Het bijzondere is dat de wedstrijden worden gespeeld op basis van het seniorentempo waardoor de kinderen meer en meer ervaring krijgen in het spelen van dit soort wedstrijden. De eerste dag was het team niet op volle oorlogsterkte aangetreden (Romayn Brandsma ontbrak) en had het nog last van plankenkoorts waardoor er 2x werd verloren. De tweede dag is het team niet afgereisd naar Den Bosch vanwege een bye en een vrijwillige vrije ronde. Het team stond dan ook na 2 dagen op de 18e positie.

Gisteren speelde het team de eerste wedstrijd tegen de Stormpionnen welke zowel op senioren als jeugdrating gelijkwaardig waren. Vladimir Bartels en Dennis Jansma wisten al snel het team op een 2-0 voorsprong te zetten en Romayn volgde na enige tijd met een overwinning 3-0. Tim van Rijs verloor van zich zelf door het maken van een fout waardoor de eindstand 3-1 werd en de eerste 2 punten van de dag binnen waren.

De tweede wedstrijd speelde het team tegen de Pionnetjes waarvan 3 spelers nog geen senioren rating hadden maar de ervaring is dat dit helemaal niets wil zeggen over de daadwerkelijke sterkte. De jeugdrating was echter minder dus gingen de jongens er eens goed voorzitten. Het leek wel een herhaling van de eerste wedstrijd. Dennis en Vladimir kwamen al snel terug met een overwinning 2-0 en ook Tim volgde al snel 3-0. Romayn speelde iets langer door en kon dit niet keer niet winnen, zijn koningsaanval was bijna perfect maar zijn tegenstander gebruikte bijna al zijn tijd en kon toch nog ontsnappen 3-1 en wederom 2 punten.

Tevreden gingen we weer naar huis om toch nog even Sint Maarten te vieren. Het is dan wel een C-team (tot en met 14 jaar) maar het team bestaat uit 3 D spelers (Vladimir 12, Romayn 11 en Tim 11) en zelfs 1 E speler (Dennis 10). We kunnen dus nog een lange tijd van dit team genieten.

Op dit moment staat Purmerend 12e op bordpunten en met nog 1 dag (2 wedstrijden) te gaan is er nog alle kans op een top 10 notering. Dit zou een fantastische prestatie.

Coach Pieter in actie en het team gereed voor de start (tegenstanders zijn wat groter ;-))

 

 

 

Schaaktrainingen

Onze jeugdspelers krijgen op hoog niveau trainingen en de resultaten van deze trainingen zijn zichtbaar en meetbaar. Naast de clubtrainingen jeugd verzorgt een deel van de trainers ook aanvullende trainingen.

Ook voor seniorleden is het mogelijk om trainingen te volgen. Tegen een geringe vergoeding geven de trainers op de  donderdagen van 19.30uur tot ca. 20.15 uur training en indien gewenst mogelijk ook op andere dagen.

Heb je hierin interesse dan kan je dit aangeven bij Pieter die deze trainingen coördineert. Spreek hem aan of stuur een mail naar p_hopman@hotmail.com