Een stuk gezelliger!


Nieuwsarchief


Categorieën

Vandaag :

♔ niets op de agenda

Clubleden presteren uitstekend in Malta Open Toernooi.

.

Na 9 ronden schaakstrijd zit het erop op Malta.

Gisteren won alleen Pieter, en de andere drie verloren. Maar vandaag was het andersom.
Daardoor ontglipte de titel aan Pieter en werd Sergej Gromovs verdiend Open Kampioen van Malta. Jammer, want Pieter zat er héél dicht bij!
Barry won vandaag. Onze cracks eindigden broederlijk op positie 8 en 9 met ieder 6,5 uit 9 partijen (72%), een heel mooi resultaat in dit sterke veld.

Bewondering gaat ook uit naar Romayn en Marloes die beiden vandaag wonnen.
Romayn haalde 4,5 uit 9 ofwel 50% en eindigde daarmee op positie 86 (startpositie 113), echt een hele goede prestatie in zo’n lange en zware wedstrijd.
Marloes haalde 4 uit 9 ofwel 44% en eindigde op positie 125 (startpositie 163), een resultaat waar ze trots op kan zijn.

Wij wensen onze clubgenoten een goede reis terug naar Nederland en kijken vooruit naar een welkom op de club om voor hen te applaudiseren!

.

Ups en Downs bij Malta Open Toernooi; Pieter kanshebber voor de titel!

.
Ronde 8 is vandaag, vrijdag 16 november 2018, gespeeld.

Pieter heeft zijn partij gewonnen en komt daarmee op 6,5 punt uit 8 partijen.
Beide koplopers van gisteren verloren beiden hun partij zodat beiden op 6 punten blijven hangen.
Na vandaag staan er vier spelers aan kop met 6,5 punt: Pieter(2310), Gromovs(2175), Krumphals(2194) en Ekstroem(2387). Één van hen zal het toernooi gaan winnen.
In de laatste ronde speelt Pieter met zwart tegen Sergej Gromovs.

Down ging Barry, die zijn partij tegen Gromovs verloor, en bleef op 5,5 uit 8 staan, maar hij blijft in de running voor een eervolle prijs.
Ook Romayn en Marloes gingen beiden down en verloren hun partij. Maar morgen zijn er weer kansen om te winnen.

Morgen, zaterdag 17 november 2018, wordt de laatste ronde 9 gespeeld en wel om 10:00 uur.
Om 16:00 uur zal dan de slot-ceremonie gehouden worden. Dat wordt spannend.
We wensen onze clubgenoten veel succes in de laatste ronde.

Voor detail-informatie ga naar: Informatie Malta Open Toernooi.

.

Purmerend N1 – De Waagtoren N2 4 – 4

.

Op donderdag 15 november 2018 werd in de NHSB competitie Klasse 2B de bovengenoemde wedstrijd gespeeld.

Het team kon vrijwel volledig aantreden op Romayn Brandsma na die meespeelt in het Malta Open toernooi. Rob van Someren was zo vriendelijk om in te vallen, waarvoor onze dank.

Ons team kon direct al een primeur in Klasse 2B boeken: het eerste gelijkspel tussen team in deze klasse dit seizoen. Uiteraard hadden we liever deze primeur langs ons heen laten gaan om een klinkende overwinning te behalen. Maar tegen het op papier sterkste team in deze klasse is het behaalde resultaat bevredigend te noemen.

Ondanks dit resultaat bengelen we helemaal onderaan in de rangschikking terwijl er nog 2 wedstrijden in deze ronde 3 gespeeld dienen te worden.
Voor detail standen en uitslagen zie de website van de NHSB: NHSB Klasse 2B

Al met al dienen we in de komende vier ronden alles op alles te zetten om, ik durf het bijna niet te schrijven, het gevreesde D-spook te ontlopen.

De volgende (uit)wedstrijd is op vrijdag 7 december 2018 tegen ZSC Saende N1. Houd deze datum vrij en bereid u mentaal voor opdat u uw partij zult winnen.

.

Purmerenders nog steeds in de race voor titel Malta Open.

.

Gisteren, 15 november, werden ronde 6 en 7 gespeeld.
Pieter en Barry zijn nog steeds in de race voor de titel.

Na ronde 7 zijn er twee spelers met 6 punten. Één van hen, Samir Lejlic, speelt de volgende ronde tegen Pieter die 5,5 punt heeft vergaard. Dus dat wordt een belangrijke partij.
Er zijn 9 spelers met 5,5 punt waaronder Barry die het op gaat nemen tegen Serkej Gromovs. Serkej heeft ook 5,5 punt vergaard ondanks dat hij 200 elopunten minder heeft dan de top. Ook deze partij is van belang om de aansluiting bij de top te behouden, zo niet om de toppositie te bereiken.

De volgende ronde 8 wordt vandaag, vrijdag 16 november, gespeeld en begint om 17:30 uur. Uitslagen via internet worden verwacht rond 22:30 uur.
Zaterdag wordt dan de laatste ronde 9 gespeeld.

Romayn speelde remise in ronde 7 en heeft nu 3,5 punt (50%) vergaard en is opgeklommen naar plaats 78. Een uitstekend resultaat.
Marloes behaalde uit de laatste twee partijen 1,5 punt en heeft nu 3 punten verzameld. Zij steeg verder naar plaats 130 (startpositie plaats 163). Vooral doorgaan!!!

Voor alle detail informatie ga naar Malta Open Toernooi.

.

Vandaag beslissende dag op Malta Open.

.
Vandaag zullen er twee partijen gespeeld worden in het Malta Open Toernooi.

Na ronde 5 zijn er zes spelers die 4,5 punt hebben. Onder hen natuurlijk Pieter en Barry die de laatste ronde remise tegen elkaar speelden.
Vandaag twee ronden met in ronde 6 drie partijen tussen de 4,5 punt houders. De strijd tussen de toppers zal in ronde 7 nog een keer losbranden.
Vanavond rond 23:00 uur zullen we weten of onze clubgenoten nog steeds tot de kanshebbers voor de titel behoren.

In ronde 5 boekte Marloes een mooie remise waardoor zij weer enkele plaatsen in de rangschikking steeg. Romayn verloor maar staat nog steeds met plaats 71 ruim boven zijn startpositie hetgeen wel aanduidt dat hij een goed toernooi speelt. Ook voor hen beiden kijken we uit naar de resultaten van vandaag.

.