Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

1e avond Scholenschaak 2018

De basisscholen zijn de strijd weer aangegaan voor de felbegeerde titel scholenschaak kampioen.

Met teams (viertallen) van basisscholen uit Broek in Waterland, Ilpendam, Landsmeer, Midden Beemster, Monnickendam, Purmerend, en Zuiderwoude is de hele regio weer breed vertegenwoordigd.

In een totaal volgeboekt toernooi met 28 teams (helaas was er geen ruimte voor iedereen) werd vrijdag 2 februari de onderlinge strijd aangegaan. Volgens het Zwitsers paringsysteem zijn er vier ronden gespeeld, de eindstand was bepalend voor de groepsindeling van vierkampen op de finaleavond, komende vrijdag 9 februari. Er is weer zichtbaar heel hard gewerkt op de scholen en de spanning nam dan ook flink toe. Kansen werden vooraf geschat en tegenstanders getaxeerd.

Bij de partijen waren, zoals het bij een groot schaaktoernooi gaat, ook hier weer alle ingrediënten aanwezig: spanning, vreugde, verbazing, verwondering en teleurstellingen. We werden getrakteerd met juweeltjes van jeugdpartijen. We weten het: “de jeugd heeft de toekomst” en dat zit wel goed. Wat een schaaktalent loopt er in onze regio rond.

Een team bleef deze avond ongeslagen, Klim-op uit Purmerend. Met 13 bordpunten verdedigen zij hun titel met verve. Zij worden op de voet gevolgd door De Overhaal uit Zuiderwoude, De Wagemaker 1 uit Landsmeer en de Blauwe Morgenster uit Midden Beemster. Deze vier gaan volgende week in Groep A strijden om het kampioenschap en 2 plaatsen voor deelname aan het Noord Hollands scholenschaakkampioenschap.

Alle andere scholen spelen hun finale op eigen niveau in de groepen B t/m G.

Allemaal nog een week flink oefenen en tot volgende week.

Delen