Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

De jeugd trekt de kar

Het 7e team bestaat dit seizoen uit drie jonge honden en drie oude knarren. Na in de eerste ronde kansloos te hebben verloren van De Waagtoren 8 moest afgelopen dinsdagavond tegen Oppostite 2 in Heiloo dan maar e.e.a. rechtgezet worden.

Vladimir aan het 1e bord was als eerste klaar. Het was een rustige partij waarin het evenwicht nergens werd verbroken en ook na afloop bij de analyse zagen hij en zijn tegenstander geen duidelijke winstkansen voor één van beide, ½-½.

Sandro aan het 2e bord was vervolgens de eerste die het volle punt kon bijschrijven. Na een rustige opening vergaloppeerde zijn tegenstander zich in het middenspel en Sandro tikte het daarna vakkundig uit, ½-1½.

Peter aan het 5e bord was inmiddels in een eindspel beland met een volle toren meer. Aanvankelijk zag hij niet hoe hij dit voordeel moest verzilveren. Zijn tegenstander zag dit ook niet en bood remise aan. Wijselijk sloeg hij dit af en even later besefte hij tevens dat de enige manier om te winnen was om zwarts zwakke pion of f7 aan te vallen en te veroveren, ½-2½.

Dennis aan het 3e bord speelde een puike partij. Na lang gerokeerd te hebben wist hij zijn tegenstander voor onoverkomelijke problemen te stellen. Deze probeerde nog wel met zijn ver opgerukte h-pion onrust te stoken maar deze werd uiteindelijk vakkundig van het bord gemept, ½-3½.

Bert-Jan aan het 4e bord speelde een wilde partij met over en weer kansen om in het middenspel in groot voordeel te komen. Dit gebeurde dus niet en de partij belandde in een eindspel waarin zijn tegenstander kon bogen op twee vrijpionnen aan beide vleugels van het bord. Dit was niet meer te keepen, 1½-3½.

Hans aan het 6e bord spartelde nog lang tegen maar kon in een mindere stelling uiteindelijk geen potten meer breken, 2½-3½.

Al met al een mooie overwinning waarbij intern bij P7 de honden het duidelijk wonnen van de knarren.

 

 

Onze volgende wedstrijd is 30 november a.s. thuis tegen Opening ’64 3.

Delen