Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Jeugdteam nadert top 10 bij KNSB team competitie

Ons  jeugdteam speelde al weer de 3e dag van het de KNSB team competitie Meester klasse C (tot en met 14 jaar) . Het bijzondere is dat de wedstrijden worden gespeeld op basis van het seniorentempo waardoor de kinderen meer en meer ervaring krijgen in het spelen van dit soort wedstrijden. De eerste dag was het team niet op volle oorlogsterkte aangetreden (Romayn Brandsma ontbrak) en had het nog last van plankenkoorts waardoor er 2x werd verloren. De tweede dag is het team niet afgereisd naar Den Bosch vanwege een bye en een vrijwillige vrije ronde. Het team stond dan ook na 2 dagen op de 18e positie.

Gisteren speelde het team de eerste wedstrijd tegen de Stormpionnen welke zowel op senioren als jeugdrating gelijkwaardig waren. Vladimir Bartels en Dennis Jansma wisten al snel het team op een 2-0 voorsprong te zetten en Romayn volgde na enige tijd met een overwinning 3-0. Tim van Rijs verloor van zich zelf door het maken van een fout waardoor de eindstand 3-1 werd en de eerste 2 punten van de dag binnen waren.

De tweede wedstrijd speelde het team tegen de Pionnetjes waarvan 3 spelers nog geen senioren rating hadden maar de ervaring is dat dit helemaal niets wil zeggen over de daadwerkelijke sterkte. De jeugdrating was echter minder dus gingen de jongens er eens goed voorzitten. Het leek wel een herhaling van de eerste wedstrijd. Dennis en Vladimir kwamen al snel terug met een overwinning 2-0 en ook Tim volgde al snel 3-0. Romayn speelde iets langer door en kon dit niet keer niet winnen, zijn koningsaanval was bijna perfect maar zijn tegenstander gebruikte bijna al zijn tijd en kon toch nog ontsnappen 3-1 en wederom 2 punten.

Tevreden gingen we weer naar huis om toch nog even Sint Maarten te vieren. Het is dan wel een C-team (tot en met 14 jaar) maar het team bestaat uit 3 D spelers (Vladimir 12, Romayn 11 en Tim 11) en zelfs 1 E speler (Dennis 10). We kunnen dus nog een lange tijd van dit team genieten.

Op dit moment staat Purmerend 12e op bordpunten en met nog 1 dag (2 wedstrijden) te gaan is er nog alle kans op een top 10 notering. Dit zou een fantastische prestatie.

Coach Pieter in actie en het team gereed voor de start (tegenstanders zijn wat groter ;-))

 

 

 

Delen