Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Oud & Nieuw

Oud

Het (club)schaakseizoen zit er weer op. Traditioneel werd het seizoen ook dit jaar weer afgesloten met een gezellig pannenkoekenfestijn voor de jeugd. Daarna werd nog de laatste (inhaal)wedstrijd voor de Play-Offs gespeeld tussen Marloes Rogge en Gerrit Honingh. Marloes won en werd daarmee, naar mijn weten, de eerste vrouwelijke kampioen. Het is haar van harte gegund, ze heeft enorme stappen gemaakt dit seizoen! Dat geldt ook voor de andere vrouwen. Ingrid van Rijs werd knap tweede in haar poule en Mirjam van Rijs derde. Dat belooft wat voor volgend seizoen, wanneer deze dames, tezamen met Flora Gaeta, Melanie Witte en Juliette Veldt (met Debbie Peters, Sofie Peters en Patricia van Doorn als invalsters) samen in de NHSB competitie gaan meespelen. Ook dat is volgens mij een primeur!
De uitslagen en standen van de Play-Offs (deze worden doorgegeven voor de rating)

Ook de jeugd maakte het afgelopen seizoen veel progressie. Schitterende resultaten voor veel van onze jeugdleden en de doorbraak van enkele van deze toptalenten naar de senioren is al een feit. Het komende seizoen zullen we hoogstwaarschijnlijk nog veel meer van ze horen. Dat start deze zomer al, als Romeyn Brandsma gaat deelnemen aan het Europese kampioenschap in Schotland op 16. 17 en 18 juli. We wensen hem en zijn teamgenoten veel succes!
Meer info hierover

Op zaterdag 9 juni werd de traditionele BBQ gehouden, waarvoor alle leden via de site en de vrijwilligers via een persoonlijke mail waren uitgenodigd. Het werd weer een gezellige avond, waarbij het weer gelukkig meezat.

Trend: steeds meer jeugd en vrouwen op de jaarlijkse BBQ!
Alle vrijwilligers, die niet aanwezig konden zijn, wil ik bij dezen alsnog bedanken voor hun geweldige inzet het afgelopen seizoen! Ook zijn we blij met de vele bedrijven, die ons het afgelopen jaar gesponsord hebben!

Nieuw

Er verandert nogal het een en ander volgend seizoen. Zoals gezegd zal dit een jaar worden, waarbij onze club met een compleet vrouwenteam deel gaat nemen aan de NHSB competitie. Daarnaast zal het experiment met de uitbreiding van de KNSB competitie op zaterdag van start gaan. Je hebt bij Bert-Jan Melchers kunnen aangeven, of je hierin volgend seizoen wilt uitkomen. Wat voor sommige mensen niet helemaal duidelijk was, is dat je dus ook kunt kiezen om in beide competities uit te komen! Bovendien is het mogelijk om in de KNSB competitie te spelen en in te vallen in een NHSB team. Dit mag zelfs onbeperkt! Mocht je hier (toch) nog aan willen meedoen, dan kun je je nog opgeven bij Bert-Jan.
Op de Algemene Ledenvergadering van donderdag 30 augustus a.s. (20.00 uur in Triton, uitnodiging volgt) zullen wij hierover meer vertellen. Je kunt je dan nog steeds opgeven voor deze extra competitie.
Op deze avond uiteraard de prijs-uitreiking, verantwoording van het bestuur voor het afgelopen jaar en de plannen voor het volgende seizoen. Ook worden de bestelde Digitale klokken dan uitgereikt. (je ontvangt nog een berichtje over de betaling)
Een van de voorstellen zal zijn, om het komende seizoen alle wedstrijden alleen nog maar te spelen met de DGT2010 klokken. Uiteraard staat het ieder lid vrij, om zelf met voorstellen te komen. Stuur die zsm naar mij op, dan kan ik ze meenemen op de agenda, die je uiterlijk 2 weken voor de vergadering krijgt.
Op donderdag 6 september starten we het nieuwe schaakseizoen weer op met de eerste 3 ronden van de Rapid-competitie.
Op zaterdag 8 september kun je deelnemen aan een simultaan, die gegeven wordt door de 3 kersverse meesters van onze vereniging: Yong Hoon de Rover, Pieter Hopman en Michiel Bosman. Je kunt je hiervoor alvast opgeven bij mij.

Tenslotte wil ik nogmaals iedereen hartelijk bedanken voor zijn of haar bijdrage aan onze prachtige vereniging! Mede dankzij jullie is het weer een prachtig geslaagd seizoen geworden! Hopelijk mogen we ook het komende seizoens weer een beroep op je doen! Tot 30 augustus en een fijne zomervakantie gewenst!
Namens het bestuur,
Kees Pruis

Delen