Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Penn en Teller

Onderstaand diagram zou uit het slot van een partij tussen de beroemde Amerikaans goochelaars Penn en Teller kunnen komen. Er loopt al enige jaren een reeks op de Amerikaanse TV (‘Fool Us’) waarin zij goochelaars uitdagen hen iets te laten zien dat zij niet kunnen verklaren. Dat probeer ik te doen met onderstaande uitdaging aan u.

Wit aan zet, zwart maakt remise.

Wit speelt naar beste vermogen, desondanks slaagt zwart erin remise te maken.

Aan u de vraag met een goede oplossing te komen voor dit probleem, waarbij ik een hint heb gegeven in welke richting u het moet zoeken.

Voor de beste oplosser die mij vóór 1 februari een oplossing stuurt (rm.hahlen@gmail.com) en/of de hint verklaart (maar dan hebt u de oplossing al) heb ik een schitterende prijs klaarliggen. Niet een oude, afgedankte maar nog wel schitterende beker, maar nr. 4 van het tijdschrift Matten, met verhalen over o.a. Bobby Fischer, Botwinnik en de Fischer van het dammen, Ton Sijbrands. Een inhoudsopgave van dit nummer kunt u hier vinden.

De oplossing hoeft niet goed te zijn. Een creatieve of amusante poging, hoe gedetailleerder hoe beter, kan al genoeg zijn. De oplossingen zal ik volstrekt subjectief beoordelen, ik zal geen rekenschap afleggen over aan wie ik de prijs toeken!

Delen