Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Purmerend 1 revancheert zich

Met de nare smaak nog in de mond van het onverwachte verlies in de eerste ronde tegen Amersfoort was AAS 1 uit Aalsmeer afgelopen zaterdag de tweede tegenstander van ons 1e team. Op papier ook weer een mindere tegenstander maar nu waren we dus gewaarschuwd. Wederom met Frank van der Velpen als invaller, dit keer voor Romayn, begonnen we om klokslag 13:00 uur met de partijen maar niet voordat de middag werd geopend met de historische woorden: “Goedemiddag allemaal. Mijn naam is Ben de Leur, ik ben de wedstrijdleider voor vanmiddag en een hele slechte”.

Na 2½ uur spelen was het eerste resultaat een feit. Op bord 8 had Frank remise aangeboden gekregen en hij consulteerde mij of hij gezien de stand op de andere borden dit mocht aannemen. Daar was de strijd nog in volle gang maar het zag er volgens mij redelijk gunstig uit dus Frank kon wat mij betreft het aanbod van zijn tegenstander aannemen. ½-½.

Op bord 4 had Katharina inmiddels haar tegenstander na een fout op de 13e zet volledig overspeeld. Deze probeerde met een loperoffer nog wel verwarring te stichten in de zwarte koningsstelling maar Katharina maakte het klusje gedecideerd af. ½-1½.

Overigens meld ik hier alvast even dat Katharina vanaf komende vrijdag mee speelt met de Europese Jeugdkampioenschappen in de categorie meisjes U18. Hierover meer komende week op deze site.

 

 

Op bord 7 was het nu de beurt aan Tobias om het volle punt binnen te halen. Normaal gesproken hoort een FM in de 2e klasse niet aan het 7e bord thuis maar hieraan zit een verhaal. Tobias speelde op eigen verzoek aan bord 7. Dit i.v.m. met een vliegreis naar Barcelona in de vroege avond die hij moest halen. De kans op een zwakkere tegenstander is dan groot en de kans op een lange partij dus klein. Het heeft gewerkt want om 16:15 uur had Tobias zijn tegenstander, die 289 rating punten minder had, op de knieën. Er was zelfs nog tijd over voor een uitgebreide analyse. ½-2½.

Wat deden onze twee kopmannen Hing Ting (bord 1) en Pieter (bord 2) zul je je inmiddels wel afvragen. Ze hadden het immers in de eerste ronde gruwelijk laten afweten tegen veel mindere tegenstanders. Welnu dat van die ezel en die steen was gelukkig van toepassing. Weliswaar beiden nu tegen een meer gelijkwaardige tegenstander wisten ze wel hun rug recht te houden en na verloop van tijd hun partij naar winst te voeren. Hing Ting had daar aan het eind nog wel een foutje van zijn tegenstander Jeffrey van Vliet voor nodig zoals deze opperde. ½-4½ (de buit was inmiddels binnen dus).

 

 

Ivo aan bord 3, samen met Tobias dit seizoen overgekomen van Almere, had zoals hij mij achteraf vertelde (of eigenlijk zijn vriendin aan de telefoon terwijl ik lekker ongegeneerd zat mee te luisteren) een klein plusje opgebouwd maar gezien de stand van het moment en het feit dat hij enigszins vermoeid was kon hij leven met remise. Achteraf bleek dat hij ergens +3 had gestaan. 1-5.

Nicky aan bord 6 was naar eigen zeggen iets te slordig in de afwerking geweest waardoor zijn tegenstander toch wat te veel kansen kreeg. Maar uiteindelijk won hij toch. 1-6.

 

 

Blijft over Lucas aan bord 5. Tegen 18:00 uur na bijna 5 uren spelen moest hij als enige van ons team zijn koning omleggen. Zijn eigen commentaar geeft de gang van zaken het beste weer: “Paar keer remise afgeslagen om vervolgens in suïcide modus te gaan”.

Eindstand 2-6.

Even later kwam het bericht binnen dat onze concurrent voor het kampioenschap Europarcs/Autovakmeester Schaap MACh 1, door één van onze teamleden al gekscherend Warner & Co genoemd, gelijk had gespeeld. Dit betekent dat wij wat betreft hun alles weer in eigen hand hebben.

Delen