Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Purmerend 1 start nieuwe seizoen met overwinning

De start van de wedstrijd tegen Santpoort 1 was curieus. Vanwege de geluidsoverlast die uit de sporthal aan het komen was had men besloten niet de gebruikelijke ruimte te gaan benutten om te spelen maar een aangrenzende. Echter, deze ruimte was tot 13:00 uur bezet door een groep dansende peuters. Gelukkig waren de borden al opgezet en die werden klokslag 13:00 uur op rijdende tafels de zaal in gereden. Zo konden de partijen om 13:15 uur een aanvang nemen. Al gauw bleek dat de geluidsbeperkende maatregelen die waren genomen niet voor het gewenste effect hadden geressorteerd. Luide karaoke (en niet altijd even zuiver gezongen) was duidelijk te horen. Gelukkig eindigde dit festijn om 15:00 uur. Ondertussen hadden we een ½-1½ voorsprong genomen. Onze twee jeugdige debutanten Katharina en Romayn, laatstgenoemde is nu zelfs de jongste vaste teamspeler ooit in Purmerend 1, hadden hiervoor gezorgd.
Katharina (bord 6) wist met zwart al snel gelijk spel te krijgen en met een dichtgeschoven pionnenstructuur werd al gauw tot remise besloten (½-½).
Romayn (bord 8), ook met de zwarte stukken, speelde een prima partij. Toen zijn tegenstander met zijn toren op avontuur ging wist hij deze vakkundig in te sluiten en won hij de kwaliteit. Een paar zetten later moest zijn tegenstander totaal verbluft opgeven toen mat d.m.v. een dubbelpenning op de tweede rij onontkoombaar was (½-1½). Onderaan dit artikel kun je deze leuke partij naspelen. Hierna appte ik enthousiast: “Zo nu mogen de oude lullen het afmaken”.

Wim (bord 3) had dat op de e.o.a. manier doorgekregen want hij wist zijn partij hierna, met de materiaalverhouding dame tegen twee torens te winnen (½-2½).
Nicky (bord 5) had de gehele partij redelijk tot goed gestaan, alleen dit had veel tijd gevergd en zijn tegenstander ging wijselijk zetherhaling uit de weg. Gevolg was dat hij helaas door zijn vlag ging (1½-2½).
Lucas (bord 2) was zoals hij zelf zei: “Tot en met zet 33 aardig tevreden met zeer dynamisch spel. In tijdnood raakte ik volledig het spoor bijster.” Jammer hij moest dus de nul incasseren (2½-2½). Deze partij kun je eveneens hieronder bekijken.
Pieter (bord 1) speelde tegen GM Harmen Jonkman en belandde tot ieders verrassing in een eindspel met een gezonde pion meer. Hij wist deze op overtuigende wijze naar de overkant te loodsen (2½-3½).
Michael (bord 7) speelde de wildste partij van de dag waarbij hij op een gegeven moment met drie lichte stukken tegen over de vijandelijke dame kwam te staan. Na talloze verwikkelingen moest hij uiteindelijk zijn koning omleggen (3½-3½).
Frank (bord 3) had nu de eer om de uiteindelijke uitslag te bepalen. In een loei moeilijk Toren + pionnen eindspel met wederzijdse promotiekansen wist hij het hoofd koel te houden en zorgde hij voor de uiteindelijke uitslag (3½-4½).

Al met al een prima begin van de competitie waarbij de solide start van de jeugd (Katharina en Romayn) en de overwinning van Pieter op een GM opvielen.

 

 

 

Delen