Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Reykjavik CHESS Open 2023: Katharina 2,5/5 met nog 4 ronden te gaan

Toevoeging op 16 april 2023:
Katharina eindigde met 4,5 uit 9 partijen op plaats 217 van 401 deelnemers. Een mooie score in zo’n sterk veld  waaronder ca. 30 GM’s en talloze titelhouders. Maar wellicht toch een minder resultaat dan verwacht mede gezien het verlies van ca. 35 Elo-punten.

Het toernooi werd gewonnen door de Zweed Nils Grandelius (GM 2658) met 9 uit 9 partijen.
De beste speler onder NL vlag was Thomas Willemze (IM 2364) met 8 uit 9 partijen goed voor een 53e plaats in het eindklassement.

401 deelnemers!! Dat lijkt alleen mogelijk te zijn met de hulp van computers. In relatief korte tijd dienen de uitslagen verzameld te worden en een nieuwe paring gemaakt te worden, zeker op dagen dat er twee partijen gespeeld dienen te worden.
Wat dat betreft hebben wij Bert-Jan in huis die het voor elkaar krijgt om binnen ca. 10 minuten de uitslagen van de lopende ronde en de paring voor de volgende ronde voor het snelschaakkampioenschap, gehouden op 13 april 2023, op het scherm krijgt. Een compliment voor hem!!

 

Eerder gepubliceerd op 1 april 2023:
Van 29 maart tot en met 4 april wordt in Reykjavik geschaakt. Ca. 400 schakers en schaaksters strijden negen ronden Zwitsers, zie informatie hier. Voor foto’s van vele deelnemers en overzichtsfoto’s zie hier en hier.
Ook Katharina Ricken is daar van de partij.

Natuurlijk hadden wij haar graag zien spelen in ons eerste team dat vandaag de strijd aanbindt met KNSB Klasse 1A koploper De Waagtoren. Bij winst gaat ons team dan aan kop met hele goede kansen om als eerste te eindigen in groep 1A. Katharina heeft een hele goede score in het team namelijk 4,5 uit 6, dus we moeten haar node missen.

Ten tijde van het schrijven van dit verslag zijn er vijf ronden gespeeld. Katharina heeft 2,5 uit 5 ronden verzameld en staat in de ranglijst op plaats 168 van 401. Dus dat is nog een lange weg naar boven. Maar bemoedigend is dat als zij de zesde partij wint dat minstens 68 plaatsen stijging betekent.
Alle informatie over standen en uitslagen vind je hier.

Tussen de gepubliceerde partijen treffen we ook aan de partij van Katharina tegen GM Emre Can (2600) uit de eerste ronde. Op zet 37 mist ze helaas een goede kans om een tegenaanval op te zetten: 37. Tf4 in plaats van 37 Pe5x. Maar dat is all in the game.

Wij duimen voor mooie overwinningen voor haar in de resterende vier ronden.

 

 

Delen