Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Verrassend gelijkspel van AAS tegen 1e team

Na het seizoen uitstekend te zijn gestart, trad ons 1e team afgelopen zaterdag aan tegen de Alternatieve Aalsmeerse Schaakvereniging (AAS), die afgelopen seizoen uit de 2e klasse promoveerde. De 1e 2 wedstrijden van AAS gingen nipt verloren, dus we waren gewaarschuwd.

Maar na zo’n 3 uur leek het een gemakkelijke overwinning te worden, want de stand was toen al 3-0.

Eerst was het Yong Hoon  aan bord 3, die Ad van den Berg een onplezierige middag bezorgde. Na 1 uur bood Ad remise aan, maar na overleg met Yong Hoon speelde hij door. Was eigenlijk een veel te leuke partij om te remiseren. In een potsierlijke stelling met o.a. toren tegen 4 pionnen voor onze man en nog vele stukken en een tegenstander die niet had gerokeerd, kwam dat laatste de Aalsmeerder duur te staan.

Na 1 uur spelen kwam Wim Luberti (bord 6) tegen A. Keessen naar mij toe en zei me, dat hij zijn partij ging winnen. Bij beschouwing van zijn bord zag ik dat nog niet echt, maar Wim zei, dat hij dit vaak speelde en niet meteen wilde winnen, want het was nog vroeg in de middag en hij wilde zijn tegenstander nog even laten spartelen. Zou hij dat hebben bedacht omdat de tegenstander Aas heet en zou Wim van vissen houden?

Inmiddels had Lucas aan bord 8 na een prima korte partij al na 3 uur gewonnen van Jasper van Eijk en even later volgde Wim dus. 3-0

Anton aan bord 10 tegen Peter Poncin stond zeker beter, pionnetje voor. Maar toen hij de pion offerde voor een winnende koningsaanval bleek dat helaas niet het geval en werd het remise.

Echter aan bord 1, 2 en 4 ging het al vanaf de start niet al te florissant. Eerst verloor Pieter aan bord 4 tegen Jeffrey van Vliet, die een dame offerde tegen de toren, maar daarvoor veel moois terugkreeg, o.a. een ver opgerukte pion en stukken die deden waarvoor ze bedoeld zijn.

Even later viel het doek voor Enrico aan bord 2 tegen Mark Trimp. In een zeer gecompliceerde stelling met een pionnetje minder (waarschijnlijk geofferd, maar dat weet ik niet) en opeens was het uit. Ook niet gezien hoe dat ging.

Je kan toch niet overal tegelijk bij zijn, zeker als je ook nog eens het 2e team erbij hebt.

Nicky aan bord 7 was grieperig en speelde een degelijke partij tegen Simon Groot. Het leek er op, dat hij aan het langste eind zou trekken, maar uiteindelijk kon hij toch niet meer bereiken dan remise, 4-3.

Bij Barrie aan bord 1 tegen Johannes Rudolph speelden zich heftige taferelen af. Ook hier had wit een dame voor een toren geofferd (zou dat een Aalsmeerse specialiteit zijn?) en even later nog een kwaliteit. En hoe Barrie ook worstelde om onder de immense druk uit te komen van penningen en de 2 geweldig sterke lopers van wit, hij dolf het onderspit tegen de sterk spelende Aalsmeerder. Er was volgens Barrie nog 1 ontsnappingskans maar in tijdnood vond hij deze niet. 4-4.

Resteren Giel aan bord 5 tegen Paul Schrama en Peter aan bord 9 tegen Henk Noordhoek.

Giel leek wat beter te staan en Peter stond een pionnetje achter, maar de stelling was zeer gesloten, dus dat redde hij wel.

Zeker toen gezamenlijk werd besloten om beide partijen te remiseren en de uitslag van 5-5 op het scorebord kwam.

AAS bleek dus zeker geen gemakkelijke prooi en beet flink van zich af.

4 punten uit 3 wedstrijden, voorwaar een mooie start.

Volgende wedstrijd op 25 november uit tegen ASV in Arnhem.

 

Ton

Delen