Categorieën
Vandaag :Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

De boze heks, tovenaar Purmarijn en de zeven dwergen ! ! !

.

Op 30 maart 2017 speelde ik nietsvermoedend de bondswedstrijd mee in het derde team en wel tegen Aris de Heer.
De avond leek me een avond zoals alle bondswedstrijden verlopen. Langzaam stromen de punten binnen bij beide partijen en aan het eind van de avond, soms na enkele spannende kwartiertjes voor de laatste partijen, maakt de wedstrijdleider de balans op en komt er winst, verlies of gelijkspel voor ons team uit.

Met verbijstering las ik het uitvoerige wedstrijdverslag van deze bondswedstrijd op de website van de sinds 1906 bestaande schaakclub Aris de Heer uit Middenbeemster.
Het bleek dat de avond geheel geplaatst kon worden in een in het verleden geuite banvloek van een jaloerse boze heks. Onze tegenspelers zagen de ontmoeting met de boze tovenaar Purmarijn bevend tegemoet.
Ogenschijnlijk kwamen mij alle Middenbeemstenaren die avond normaal voor, maar het bleken de zeven dwergen te zijn die “Hi ho, hi ho” naar het Purmerendse slagveld gezonden werden teneinde de door de boze heks geuite banvloek niet te laten uitkomen.

Hadden we dat allemaal van tevoren geweten dan zouden we zeker veel mededogen getoond hebben jegens onze schaakgenoten uit Middenbeemster.

Wilt u het allemaal zelf lezen? Ga dan naar het artikel “Er was eens ….” op https:\/\/www.sc-arisdeheer.nl/?p=4565

.

Delen