Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

6e team toch verdienstelijk

Dat het afgelopen donderdag een zware avond zou gaan worden stond al bij voorbaat vast. Het gemiddelde ratingverschil tussen tegenstander Het Witte Paard 2 en ons 6e team bedroeg maar liefst 413 punten en dat na 2½ uur spelen een stand van 0-4 op het scorebord stond was dan ook niet al te verwonderlijk. Ron Harmsen, Peter Kniestedt, Rick Kooij en ikzelf hadden niet veel in de melk te brokkelen.

Op de borden 2 en 4 deden Frank Reurs en Gerard Jongen het echter boven alle verwachting. Ze wisten beiden hun tegenstander danig aan de tand te voelen. Zozeer zelfs dat Frank, na een kwaliteit in te hebben geleverd, alsnog met actief spel zijn tegenstander wist te verschalken. Gerard wist zijn partij met een mindere stelling door secuur spel alsnog de veilige remisehaven in te loodsen. Deze twee partijen kun je hieronder vinden.

Al met al het beste resultaat van het 6e team tot nu toe. 1e ronde een ½ punt, 2e ronde 1 punt en deze 3e ronde 1½ punt. Als we zo doorgaan spelen we in de 7e ronde gelijk met 3 -3 (we zijn de 5e ronde vrij).

 

clipboard
Delen