Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

Ton Huisman verdiende finalist voor de Beker

.

Op donderdag 16 maart 2017 werd de halve finale voor de Bekercompetitie gespeeld.

Ik kreeg Ton Huisman tegenover me en moest van hem winnen om de finale te bereiken.
Een groot gedeelte van de partij heb ik voordeel gehad zoals het staafdiagram (hieronder afgebeeld) laat zien: groene staafjes laten zien bij welke zet Ton, met wit spelend, voordeel had en rode staafjes laten zien wanneer ik voordeel had. Deze analyse is gedaan gebruikmakend van het Fritz13 programma.
Het voordeel bleef wederzijds beperkt tot maximaal 1 pion-eenheid. Op de 24e zet miste ik een betere voortzetting, nl. Tf4 in plaats van Df4+, maar het is natuurlijk psychologisch een barrière om vrijwillig in een penning te gaan.

Ton wikkelde langzamerhand, door ruilen, naar een stelling af waarin mijn pluspion niet meer de doorslag kon geven. Op zet 55 besliste Ton de partij door zijn loper voor mijn twee pionnen te geven. Een compliment voor Ton die geconcentreerd en doelbewust naar remise afwikkelde.

Ik wens Ton veel succes in de finale en hoop natuurlijk dat hij Bekerkampioen zal worden zodat ik me in dat geval als derde geëindigd kan beschouwen.
[Ondertussen is bekend geworden dat Ton Huisman de Bekerkampioen geworden is voor het seizoen 2016/17. Ton, van harte gefeliciteerd!! Zodat ik als derde geeindigd ben].

De volledige partij:

 

 

 

 

 

Delen