Categorieën
Vandaag :
♔ niets op de agenda
Vandaag jeugd:
Vandaag niets op de jeugdagenda

39e Nico Dekker Chrysantentoernooi

10 dagen na het 38e chrysantentoernooi in 2016 kwam de grote man van het toernooi, Nico Dekker van Dekker Chrysanten, plotseling te overlijden. De nabestaande willen dat het toernooi in de geest van Nico Dekker blijft voortbestaan en de organisatoren hebben terecht besloten om het toernooi voortaan de naam “Nico Dekker Chrysanten toernooi” te geven. Ook voor volgend jaar staat het toernooi alweer op de kalender met steun van Dekker Chrysanten. Wat een heerlijkheid, zo een grote en stabiele sponsor.

We vertrokken vanuit Purmerend met een wel hele kleine delegatie, Sandro Gaeta en Frank Reurs. Een magere Purmerendse inbreng, in voorgaande jaren werd er vaak met meer dan 10 man aangetreden. De resultaten waren er echter niet minder om.

Sandro, ingedeeld in groep 6, had tot aan de laatste 7e  ronde slechts een remisie moeten toestaan naast 5 overwinningen. Dat had ook zijn tegenstander die hij in de 8e ronde trof. Er moest gewonnen worden, bij remise zou de SB weerstandpunten van zijn tegenstander doorslaggevend worden had Sandro berekend. Hij wist wat er moest gebeuren, en veel mooier, hij deed dat ook. Met zijn winst pakte hij de eerste plaats met 6½ uit 7.

In groep 4 van Frank was het minder spannend. Met 5½ uit 6 was bij het ingaan van de laatste ronde al  duidelijk dat de 1e plaats hem niet meer kon ontgaan. Door ook de laatste ronde winnend af te sluiten deed hij niet voor Sandro onder met eveneens 6½ uit 7. Slechts tegen oud lid Ronald Marcelis, die 2e werd in de poule, werd in de 3e ronde een ½ punt afgestaan.

Het toernooi had een dubbele winnaar. GM Roeland Pruijssers en IM Ilja Schneider van SF Berlin.

Het was een mooie gezellige schaakdag en met een prachtige bos chrysanten vertrokken we weer richting Purmerend.

Volgend jaar zal er bij de 40e editie extra groot uitgepakt gaan worden, reserveer dus alvast 22 september 2018. Maar eerst krijgen we nog ons eigen Tulpentoernooi!

Delen