Informatie

kroon

Schaakclub Purmerend, opgericht in 1931 en bij het 75-jarig bestaan in 2006 onderscheiden met de Koninklijke Erepenning, is een levendige club. Schakers uit Purmerend en van ver daarbuiten spelen wekelijks hun partijen op donderdag, de vaste clubavond. En soms ook op andere dagen tegen andere clubs.

Bij Schaakclub Purmerend spelen spelers van uiteenlopend niveau. In de competities speelt iedereen tegen een tegenstander van zijn of haar eigen niveau. Daardoor zijn de partijen altijd spannend.

Bij allen staat het spelplezier voorop, maar het resultaat is natuurlijk ook belangrijk. Daarom geven sterkere spelers van de club training aan leden die beter willen worden. Daarnaast worden er trainingen, gegeven door gediplomeerde schaaktrainers, georganiseerd voor de gevorderde spelers.

Nieuwsgierig?

Als u benieuwd bent hoe zo’n schaakavond bij een schaakvereniging verloopt dan kunt u uiteraard geheel vrijblijvend een paar keer komen kijken om te ontdekken wat Schaakclub Purmerend heeft te bieden. Wellicht wilt u zelfs een keer een potje meespelen. Alles is in overleg mogelijk.

Wat kost het?

Schaken is een relatief betaalbare sport. Hieronder ziet u een overzicht van de jaarlijkse kosten voor de verschillende categorieën. Deze bedragen gelden voor seizoen 2023 – 2024. Bij tussentijdse aanmelding worden de kosten pro rato op halfjaarbasis als volgt berekend.

Lid worden voor 1 januari             – 100%   van de contributie
Lid worden na 1 januari                 – 50%    van de contributie

Bij tussentijdse opzeggingen volgt geen restitutie.

De volledige contributiebedragen zijn:

  • Seniorleden € 120,-
  • Jeugdleden* € 70,-
  • Dubbelleden** 50% korting
  • Titelhouders*** Gratis

* Jeugdleden zijn leden van 20 jaar en jonger (peildatum 31 december).

** Dubbelleden zijn leden die bij een andere schaakvereniging staan ingeschreven als hoofdlid en daar de bijdrage voor de Koninklijke Nederlandse Schaak Bond (KNSB) betalen.

*** Titelhouders GM, IM, FM, WGM, WIM, WFM zijn vrijgesteld van het betalen van contributie mits zij minimaal 2/3 van het aantal wedstrijden uitkomen voor Sc Purmerend in de KNSB competitie.

Wat biedt het?

Een lidmaatschap van een schaakvereniging betekent automatisch dat u lid bent van de KNSB.

Het lidmaatschap van de schaakvereniging geeft recht op deelname aan de verschillende competities die wij als schaakclub organiseren, maar ook mag u deelnemen aan de competities die door de Noord-Hollandse Schaakbond en de KNSB worden georganiseerd.

Tevens geeft lidmaatschap recht op deelname aan de schaaktrainingen die op de club worden gegeven.
Jeugdleden krijgen gratis een werkboek bij het Stappenplan.

Lid worden?

Wilt u na het lezen van bovenstaande informatie lid worden? Vul dan dit formulier in. U krijgt een kopie in uw e-mail box. Onderteken deze en lever deze op de clubavond in bij de wedstrijdleider.  Door het ondertekenen van het document verplicht u zich de verschuldigde contributie naar keuze in 1 of 2 termijnen te voldoen.

U krijgt daarvoor een factuur van de penningmeester en kunt dan de verschuldigde contributie onder vermelding van het factuurnummer overschrijven naar IBAN NL73 INGB 0000 4110 53 t.n.v. Schaakclub Purmerend onder vermelding van uw naam of de naam van uw kind.

Eventuele opzeggingen dienen plaats te vinden voor uiterlijk 1 juli.