Geslaagde aftrap van 2024

Op zondag 7 januari organiseerde Schaakclub Purmerend haar traditionele nieuwjaarsreceptie met aansluitend een besloten toernooi. Het bestuur had deze keer voor Triton gekozen als locatie. Met ongeveer dezelfde begroting als vorig jaar kon daardoor meer voor de leden worden gedaan in de vorm van een gratis lunch en het beschikbaar stellen van bescheiden prijzen voor de winnaars en tweede plaatsen in de vierkampen.

De dag begon helaas met een rillend samenzijn op de parkeerplaats van Triton waar een ijzige wind stond. Het bleek dat de vrijwilliger niet helemaal goed was geïnformeerd en pas vlak voor 11 uur ten tonele verscheen om het gebouw te openen. Gelukkig had Bert-Jan op vrijdag al alles klaar gezet in de speelzaal dus van stress hoefde geen sprake te zijn en konden de aanwezigen in alle rust genieten van een kop koffie en een goed stuk taart.

Dankzij het uitstekende en zeer gewaardeerde initiatief van ons lid Ton Huisman waren er een flink aantal prachtige boeketten beschikbaar om een aantal mensen nog eens flink in het zonnetje te zetten. Zo kon ik ten eerste een bloemetje uitreiken aan twee mensen die op persoonlijk vlak een zwaar jaar achter de rug hebben maar die we gelukkig ook op deze bijeenkomst mochten verwelkomen. Henk Breeuwsma en Luc Preeker namen met een brede glimlach het ruikertje in ontvangst, De volgende boeketten gingen naar de bestuursleden Claudia Rokebrand, Frank Reurs, Bert-Jan Melchers en Flora Gaeta als dank voor hun  niet aflatende inzet om onze mooie vereniging draaiende te houden. Het klaterende applaus van de aanwezige leden toonde nogmaals aan dat hun inzet breed wordt gewaardeerd. Dan was er ook nog een mooi boeket dat ik na thuiskomst kon uitreiken aan mijn lieve vrouw Shirley die op de vroege zondagochtend was opgestaan om de 60 broodjes te smeren, te beleggen en in te pakken voor de lunch.

De mensen die niet zouden deelnemen aan het toernooi namen afscheid en gingen huiswaarts terwijl de overigen de trap beklommen richting zaal spoorzicht waar Bert-Jan de inrichting en opstelling van de borden en  stukken weer prachtig voor elkaar had. Er moest nog kort gepuzzeld worden met de indeling i.v.m. de late afzegging van Serkan Milli. Via een bericht van Serkan naar Bert-Jan vernamen wij dat zijn vrouw (die in verwachting is van een drieling)  onverwacht moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Vanaf deze plek wensen wij Serkan en zijn vrouw uiteraard het allerbeste en hopen op een voorspoedige afloop van hun zwangerschap.

Het toernooi verliep in goede en informele sfeer waarbij de partijen toch geconcentreerd en serieus werden afgewerkt. Groep 1 kende in Pier Hopman een weinig verrassende winnaar terwijl ons al een tijdje weinig schakende lid Robbert Mirani beslag wist te leggen op de tweede plaats. De overige uitslagen kunt u lezen in het door Bert-Jan geplaatste artikel op deze website. Op de valreep bleek dat Ton Huisman nog een extra boeket had meegenomen die daarna nog kon worden uitgereikt aan Marloes Rogge, uiteraard als dank voor haar inzet bij o.a. de schaaktrainingen maar ook zodat alle aanwezige dames met een bloemetje naar huis konden gaan.

Eerder dan verwacht kon al tegen 16:00 de prijsuitreiking plaats vinden waarna de deelnemers met een tevreden gevoel afscheid namen. Tot slot werden toen de laatste 2 boeketten overhandigd aan de barvrijwilligers die door hun inzet hebben geholpen dit geslaagde evenement mogelijk te maken. Uiteraard gaat het bestuur zich inzetten dit evenement ook volgend jaar weer te organiseren en wij hopen u dan ook weer in groten getale te treffen. Ik wens u alle goeds voor 2024 en laten we er een geweldig schaakjaar van maken.

Leave a Comment