Geslaagde opening van de schaaktafels

Afgelopen zaterdag 13 april vond om 12:00 de geplande opening van de Urban Chess schaaktafels bij Triton plaats. De voorbereidingen hiervoor liepen natuurlijk al enige tijd en het weer is dan voor een buiten evenement altijd de zorgwekkende factor. De weergoden waren ons echter uitemate gunstig gezind wan het was een prachtige dag met een aangename temperatuur. Zelfs enigzins te warm om met tafels te sjouwen ????.

Hoewel ik persoonlijk gehoopt had op nog iets meer aanloop van buurtbewoners was de opkomst zeker niet tegenvallend. Als er al over een tegenvaller gesproken kan worden dan was dat het late afbericht wegens ziekte van Urban Chess grondlegger Jesus Medina Molina. Dat mocht de pret echter niet drukken en na mijn korte introductie volgden inspirerende toespraken van lokaal initiatiefneemster Tineke Abercrombie en wethouder Pascal Verkroost. Pascal verrichtte daarna symbolisch de eerste zet. Dat schaken zorgt voor verbinding bleek wel uit het feit dat Pascal en Tineke direct pogingen deden om het schaakspel onder de knie te krijgen, daarbij professioneel ondersteund door Lucas van Mil.

Daarna werd een bakje koffie met een lekker schaaktafel gebakje geserveerd aan alle aanwezigen. Er volgden nog tal van activiteiten. Zo was er een snelschaak demonstratie door IM Hing Ting Lai, WFM Katharina Ricken en Lucas van Mil, waarna Hing Ting ook nog een simultaan gaf tegen een aantal gegadigden die uiteraard allen het onderspit moesten delven onder het toeziend oog van vele belangstellenden. Daarna werd er op verschillende tafels nog lustig op los geschaakt onder het genot van een hapje en een drankje.

Hapjes en taartjes waaren iets te ruim besteld maar vonden gelukkig gretig aftrek onder de bewoners van Triton en de deelnemers aan het voorjaarstoernooi waardoor alles gelukkig keurig is opgegeten.

Tot slot werden nog een aantal dames bedankt voor al het werk wt zij in het project hadden gestoken. Dankzij de weer geweldig genereuze bijdrage van Bloemenman Ton Huisman werden Tineke Abercrombie (initiatiefneemster), Lisa Zijlstra-Aref (beleidsmedewerkster), Hiske Hartzema (Clup Welzijn) en Shirley van Someren (uitgifte hapjes en drankjes) bedankt met een prachtig boeket.

Om 15:00 werd het feest beeindigd. Wij hopen natuurlijk dat deze prachtige schaaktafels intensief bezet gaan worden en zullen als schaakclub Purmerend daaraan zeker een bijdrage gaan leveren.

Leave a Comment