Geslaagde simultaan

Afgelopen zaterdag 1 juni organiseerde Schaakclub Purmerend na vele jaren weer een simultaanseance. Simultaangeefster was onze 1e teamspeelster Katharina Ricken (19) die hiervoor vroeg was opgestaan om vanuit Krefeld (D) de reis naar Purmerend te maken. Niet alleen leden van Purmerend maar ook die van drie omliggende verenigingen waren uitgenodigd. Toch bleef de belangstelling helaas enigszins achter maar uiteindelijk nam Katharina het toch nog op tegen 26 tegenstanders. Klokslag 11:00 uur deed uw wedstrijdleider de eerste zet aan het 1e bord. Op alle overige borden werd vervolgens door Katharina ook haar favoriete openingszet 1. Pf3 gespeeld. Reeds na 20 minuten werd de eerste zwarte koning omgelegd. Er zouden er nog een flink aantal volgen en om 13:10 uur was Ruben Meirmans de laatste die capituleerde. Daarna kon de balans opgemaakt worden. Katharina won 24x, remiseerde 2x en verloor 0x. Een prachtig resultaat.

Wie waren die twee remises hoor ik je al vragen. Dat waren Marc Holla en verrassend Wim Dekker, die toevallig ook naast elkaar zaten (zouden ze bij elkaar afgekeken hebben?).

Na afloop sprak ik nog met een aantal spelers waarvan elk zijn/haar bewondering uitsprak voor de simultaangeefster en zei dat er een leuke partij gespeeld was.

Al met al een geslaagd evenement dat hopelijk weer elk jaar op de agenda zal staan.

Korte impressie (filmpje)