Tymen van der Meer snelschaakkampioen Jeugd

Snelschaken bij de jeugd is meestal een wat chaotische avond.

Er moet te veel in het jeugduurtje gebeuren. We hebben meerdere varianten gehad waarvan je denkt dat werkte goed, maar als de jeugdafdeling groeit dan moet je het weer herzien.

Het lijkt erop dat we nu de juiste variant hebben gevonden. Slechts één groep (achtkamp) die strijden voor het snelschaak kampioenschap.

Daarvoor hebben we de eerste zes spelers van groep 1 en de nummers 1 en 2 van groep 2 gevraagd. Door enkele tijdige afzeggingen werd de groep aangevuld met de opvolgende in de  ranglijst en konden we direct om 19.00u van start. Onder begeleiding van Barrie Romijn werd de poule mooi binnen de tijd volledig afgerond. Tymen van der Meer had een 100% score en is daarmee de terechte snelschaakkampioen 2024 geworden. Tymofii Korin werd met een score van 6 uit 7 knap 2e en Yesper Gronert 3e.

En alle andere jeugdschakers hadden de laatste training van het seizoen en aansluitend de laatste ronde van de keizercompetitie.

Een snelschaakavond die voor het eerst ordelijk is verlopen, deze formule zal de komende jaren de standaard worden.

Komende week gaan we van start met de zomercompetitie. De trainingen blijven dan achterwege en er worden dan op een avond twee partijen gespeeld.   De jeugdspelers van Purmerend worden dan aangevuld met enkele Volendamse jeugdspelers die hebben deelgenomen aan ons Medi-Ma GP toernooi. Drie jaar geleden hebben we dat voor het eerst geïntroduceerd en met succes. Inmiddels zouden we de Volendamse kinderen diep teleurstellen als we ze hiervoor niet zouden uitnodigen.

Leave a Comment